Miss Verstand – Astrid Harrewijn

Standaard

Miss Verstand

Titel: Miss Verstand

Schrijver: Astrid Harrewijn

Uitgever: Luitingh-Sijthoff

Uitgave: paperback

ISBN: 9789021807034

Verschenen: februari 2014

Aantal Pagina’s: 304

Genre: Chicklit

Achterflap: 

Alles lijkt kinderpsychologe Iris voor de wind te gaan. Het leven knipoogt vrolijk naar haar. Ze heeft een nieuwe praktijkruimte in Den Haag, een sociaal leven met leuke vriendinnen en dan wordt ze ook nog eens gevraagd als deskundige voor een televisieprogramma. Maar als Iris een groot familiegeheim ontdekt, gaat alles wankelen. Ellende kruist haar pad. Iris lijkt zich er dapper doorheen te slaan, maar als ze ook met de liefde de degens moet kruisen, kan ze niet zonder de hulp van haar beste vriendinnen Lein en Didi.

Miss Verstand is het slotdeel van het drieluik over Didi, Lein en Iris, drie hartsvriendinnen die lief en leed met elkaar delen.

Schrijver:

Astrid Harrewijn (1963) heeft rechten gestudeerd en houdt zich bezig met vertalen en lesgeven. Ze woont in Hilversum met haar gezin. Ze won in 2006 de schrijverswedstrijd van het weekblad Flair en later dat jaar werd haar winnende inzending gepubliceerd als roman; Ja kun je krijgen.

Samenvatting:

Iris woont en werkt in Den Haag. Haar praktijk in kinderpsychologie is zo succesvol dat ze het niet alleen aan kan. Ze werkt samen met Stance en Ellen en de taken worden verdeeld door Iris. Iris werkt veel en haar sociale leven lijkt stil te staan, haar beste vriendinnen Lein en Didi wonen wat verder weg en leiden een heel ander leven. Lein is inmiddels hoogzwanger van haar eerste kindje en Didi verwacht haar tweede kindje. Iris is nog steeds single en de werelden van de vriendinnen liggen steeds verder uiteen. Iris voelt voor het eerst dat ze niet meer alles met ze deelt. Haar vriendinnen vinden dat ze haar sociale leven wat moet uitdiepen, zolang ze in haar vrije tijd thuis op de bank hangt zal ze nooit tegen de liefde van haar leven oplopen. Dus tijd voor actie. Iris pakt haar oude liefde voor toneelspelen weer op en gaat zelfs internetdaten maar zal dit leiden tot datgene wat ze lijkt te missen in haar leven.Tijdens een oppasweekend van de honden bij haar ouders thuis ontdekt Iris een familiegeheim, dat haar wereld nog meer op de kop lijkt te zetten. Met vallen en opstaan blijkt Iris met hulp van haar beste vriendinnen en haar nieuw verworven vrienden toch een heel gelukkig en tevreden leven te kunnen leiden…

Geluk is nooit een langdurig gevoel van extase, het is maar heel even, maar het is een allesomvattend en geruststellend gevoel dat alles goed is.

Mijn menig:

Een fijne schrijfstijl waardoor het boek wegleest als een trein. Het is opgebouwd uit behapbare hoofdstukken, met herkenbare situaties in het boek die een dertiger overkomt. Wil je een paar uur vermaak en even je verstand op nul lees dan dit leuke hilarische boek over Iris. Je kan de boeken uit dit drieluik makkelijk apart lezen wat mij betreft. Een heerlijk feel good boek, ik heb genoten van begin tot eind.

 

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s