De wonderbaarlijke reis van de fakir die vastzat in een IKEA-kast – Romain Puértolas

Standaard

Fakir IKEA-kast

Titel: De wonderbaarlijke reis van de fakir die vastzat in een IKEA-kast

Schrijver: Romain Puértolas

Uitgever: De Bezige Bij

Uitgave: Paperback

ISBN: 9789023482598

Verschenen: april 2014

Aantal Pagina’s: 254

Genre: Roman

Vertaald door: Lidewij van den Berg en Katrien Vandenberghe

Achterflap:

In dit avontuurlijke en buitengewone verhaal volgen we een fakir uit India die van de ene onwaarschijnlijke situatie in de andere belandt. Van Parijs naar Engeland, via Barcelona naar Rome en Tripoli ontmoet de fakir de meest uiteenlopende types, van een louche taxichauffeur tot een bekende actrice, om uiteindelijk weer op zoek te gaan naar de vrouw die hij schaamteloos heeft opgelicht in de Franse Ikea. Terloops worden de grote thema’s van de moderne tijd aangekaart, wat resulteert in een actuele, maar vooral ook hilarische roman.

Schrijver:

Romain Puértolas (1975) werd geboren in Montpellier. Op en neer reizend tussen Frankrijjk, Spanje en Engeland was hij dj, componist, taalkundige, tolk-vertaler, steward en goochelaar. De wonderbaarlijke reis van de fakir die vastzat in een IKEA-kast is zijn debuutroman, die sinds publicatie onafgebroken in de Franse bestsellerlijst staat en waarvan wereldwijd vertalingen verschijnen.

Samenvatting:

De Indiër Ajatashatru Lavash Patel, fakir van beroep, reist af naar Parijs omdat dat op moment van boeken de voordeligste bestemming is en laat zich na aankomst op de luchthaven vervoeren naar de dichtstbijzijnde IKEA vestiging. Hij komt om een spijkerbed te kopen maar dat blijkt niet meer voorradig te zijn en is de volgende dag leverbaar. Daar Ajatashatru niet genoeg geld heeft om te overnachten in een hotel besluit hij de nacht door te brengen in één van de model-interieurs in de IKEA vestiging. Doordat hij ’s avonds bijna gesnapt wordt door de avondploeg van de winkel besluit hij zichzelf te verstoppen in een kast. En die kast gaat op transport en wel naar Engeland met Ajatashatru erin. Via Engeland, Spanje, Italië en Libië beleeft Ajatashatru een reis van enkele dagen waarin hij tegen alle waarschijnlijkheid eindigt, als schrijver en op de plaats waar de onbedoelde rondreis allemaal begon, Parijs.

Hij had een fantastische reis van negen dagen gemaakt, een innerlijke reis die hem had geleerd dat je pas iemand anders kunt worden als je tot de ontdekking bent gekomen dat er elders andere dingen bestaan.

Mijn menig:

Een lekker weg lees boek voor tussendoor. In mijn ogen geen echte diepgang maar dat hoeft ook niet altijd. Ik heb mezelf heerlijk vermaakt een paar uurtjes.

Dit boek kwam in mijn bezit door mee te doen aan een foto-actie van uitgeverij De Bezige Bij op Facebook, bedankt voor het toezenden van dit boek.

zitten in IKEA-kast

6 suggeties bij “De wonderbaarlijke reis van de fakir die vastzat in een IKEA-kast – Romain Puértolas

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s