Moederziel – Marelle Boersma

Standaard

Moederziel

Titel: Moederziel

Schrijver: Marelle Boersma

Uitgever: De Crime Compagnie

Uitgave: Paperback

ISBN: 9789461090652

Verschenen: januari 2013

Aantal pagina’s: 278

Genre: Thriller

 

Achterflap: 

Myrna lijdt aan MS. Toch probeert ze zo onafhankelijk mogelijk te functioneren. Als er een nieuwe liefde in haar leven komt, voelt ze zich beter dan ooit. Maar dochter Josje is niet gecharmeerd van haar moeders nieuwe vriend. Ze trekt bij Myrna in, om voor haar te zorgen. Zegt ze. Al snel neemt ze het hele huishouden over. De familieband wordt aangetrokken; strak en knellend. Dan wordt er in haar tuin een dode vrouw gevonden…

 

Marelle Boersma (1957) is geboren in Arnhem, maar woont en werkt nu in Wageningen, waar ze als analiste al ruim 20 jaar betrokken is bij het wetenschappelijk onderwijs en onderzoek op het gebied van biochemische toxicologie aan de Universiteit. Marelle wil schrijven over maatschappelijke thema’s uit de actualiteit, maar vooral ook over wat de mens bezig houdt. In 2005 verscheen haar debuut Nephila’s netwerk.

In mei 2014 is haar negende boek ‘Nobody’ verschenen.

Samenvatting:

Myrna heeft MS en woont zelfstandig en met hulp van thuiszorg en haar elektrische rolstoel leeft ze zo’n onafhankelijk mogelijk leven. Haar dochters Saar en Josje komen geregeld op bezoek. Nadat Josje haar baan en kamer is kwijt geraakt besluit ze weer thuis te gaan wonen en de zorg voor Myrna op zich te nemen. Op een dag ontmoet Myrna Dave en is helemaal onderste boven van hem. Hij geeft haar de aandacht en liefde waar ze naar op zoek is nadat ze jaren geleden is verlaten door haar man Sander die niet om kon gaan met haar ziekte. De nieuwsgierige en bemoeierige buren Peter en Ina waarschuwen Myrna voor gevaar. Myrna probeert zich niet teveel aan te trekken van hun ‘gezeur’. Josje ontneemt Myrna haar vrijheid regelmatig, vergeet dingen, laat haar moeder hulpeloos achter en lijkt de controle over Myrna’s leven te nemen. Ze neemt het Myrna kwalijk dat haar vader hun gezin heeft verlaten en gedraagt zich behoorlijk recalcitrant. Josje zet zich behoorlijk af tegen haar moeders nieuw verworven geluk. En dan op een dag wordt er een lijk gevonden in de tuin.

Mijn mening:

Een heerlijk makkelijk te lezen boek. Korte hoofdstukken. Twee verhaallijnen die uit verschillend perspectief zijn geschreven. Voor mij herkenbare plaatsen in het boek want Myrna woont in mijn geboorteplaats dus maakt het nog leuker. Één vraag blijft echter over na het lezen van het boek. Wie heeft nou eigenlijk de moord gepleegd op het lijk wat gevonden is in de tuin? Een heerlijke pageturner.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s